با نشر شمارهی نهم و دهم مجلهی پارسیبان، یکسال و چند روز از آغاز نشرات این رسانه در فضای مجازی میگذرد. کار رسانهای پارسیبان از طراحی و فعالیت سایت آن آغاز یافت و بهزودی در سطح رسانههای دیگر چون: فیسبوک، اینستاگرام، ایکس، تلگرام و یوتیوب گسترش یافت.
بیشترین تلاش گروه اجرایی در این رسانه، بر نشر مجلهی پارسیبان متمرکز بود که چند هفته پس از آغاز نشرات این رسانه به صورت ماهنامه نشر گردید و تا کنون ادامه دارد. بهطورکل تلاشهای پارسیبان در دو بخش: نشرات روزانه و ماهنامه متمرکز بوده است که خوشبختانه هردو بخش، با استقبال مخاطبان مواجه است.
پارسیبان در شورای نویسندگان ماهنامهی خود تا کنون از بیش از پانزده کشور، هفتاد عضو دارد و فعالیتهای این رسانه محدود به جغرافیای خاصی نیست. پارسیزبانان چه آنانکه زبان نخستشان پارسی است و چه آنانکه پارسی زبان دوم یا چندم آنان است، با علاقهمندی خاص با پارسیبان همکاری دارند و این امر باعث گردیده تا مخاطبان پارسیبان نیز به کشور خاصی محدود نباشند.
نشر مقالههای علمی و پژوهشی در بارهی زبان، ادب، فرهنگ و هنر پارسی که از سوی نویسندگان و پژوهشگران ورزیده هستی یافته از مهمترین دستآوردهای ماهنامهی پارسیبان است که این رسانه را پربارتر ساخته است. در کنار این به ژانرهایی چون داستان، گفتوگو، طنز، ادبیات کودکان و مسایل ادبی و فرهنگی دیگر نیز پرداخته شده است، تا از این رهگذر رضایت خاطر بیشتر مخاطبان را جلب کند.
در واقع هدف اصلی از ایجاد پارسیبان پاسداری از ارزشهای پربار زبان، ادبیات، فرهنگ و هنر پارسی در گسترهی گیتی بوده است که در این راستا، علیرغم وجود مشکلات و کمبود امکانات، تا کنون به توفیقاتی دست یافته و امیدوار است در آیندههای نزدیک و دور، به اهداف والاتری نیز دست یابد.
زبان پارسی بر رغم چالشهایی که در یک سدهی اخیر با آن مواجه بوده است، و بر رغم ستمهایی که استعمارگران خارجی و داخلی بر پیکر مهربانیها و عشقورزیهای این زبان در جاهای مختلف از هند تا ورارودان روا داشتهاند، تا هنوز یکی از زبانهای مهم منطقه و جهان بهحساب میآید و همچنان میتواند مانند گذشتهی پربارش، نقطهی وصل مردم منطقه با فرهنگها و زبانهای متفاوت باشد.
بنابراین ایجاد ارتباط میان پارسیزبانان منطقه و جهان، ایجاد پیوند میان فرهنگها و زبانهای مهم در کشورهای منطقه، همکاری فرهنگی و ادبی در سطح کشورهای حوزهی نوروز به عنوان میراث مشترک مردم این جغرافیای گسترده، و آشنایی با دیدگاههای متفاوت در گسترهی پژوهشهای منطقهی پارسی از دیگر هدفهای تأسیس این رسانه بوده است که در نوع خود در سدهی اخیر بینظیر یا کمنظیر به نظر میرسد.
پارسیبان از آغاز فعالیتش تا کنون با چالشهای جدی نیز روبهرو بوده است. عدم اجراییشدن تعهدات صاحبامتیاز یکی از مهمترین چالشها فراروی این رسانه بود که پس از گذشت چندماه و عدم وفاداری صاحبامتیاز به تعهداتش در بخش پشتیبانی مالی از این رسانه و عدم تأمین هزینههای پیمانکرده شده، کار را با مشکل مواجه ساخت و گروه اجرایی پارسیبان را بر آن داشت تا علایق خود را با صاحبامتیاز قطع کند. استعفای مدیرمسؤول پارسیبان نیز از دیگر چالشهایی بود که دامن این رسانه را گرفت.
با وجود این به دلیل درخواستها و تشویقهای مکرر مخاطبان مبنی بر تداوم کار پارسیبان، گروه اجرایی بر دوام کار این رسانه رأی داد و با وجود تمام مشکلات، همت گمارد تا پارسیبان زنده بماند. جای مسرّت است که با وصف نبود امکانات مالی، و صرفاً با عشق و علاقهمندی به فرهنگ پربار پارسی، کار این رسانه تا کنون ادامه یافته، گردانندگان مصمماند تا با یاریجستن از پروردگار، و با عشق و علاقهمندی به زبان و ادب پارسی، کارشان را ادامه دهند.
شورای اجرایی پارسیبان در حالیکه با شادمانی از یکسالگی بنیانگذاری این رسانه تجلیل میکند،از همیاری و همکاری همراهان فرهیخته سپاسگزار است و امیدوار که برای بهبود بیشتر کیفی این رسانه، همچنان با پارسیبان باشند.
آدرس کوتاه : www.parsibaan.com/?p=2190